close search results icon

Σε αγκαλιάζει η ιστορία μέσα από σπάνιες φωτογραφίες στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών (φουαγιέ)

Ο ιστορικός συγγραφέας Κωνσταντίνος Νίγδελης, περιέγραψε στους παριστάμενους όλα τα μοναδικά ντοκουμέντα που αποτυπώνονται σε εικόνες.

«Μικρασία, αλησμόνητες πατρίδες, από τη Μεγάλη Ιδέα στην καταστροφή», είναι ο τίτλος μίας εκπληκτικής έκθεσης, η οποία δεσπόζει στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών και η οποία θα βρίσκεται εκεί έως 31 Οκτωβρίου. Πρόκειται για σπάνιες φωτογραφίες από τις αλησμόνητες πατρίδες, τη Μικρασιατική Εκστρατεία, την καταστροφή και την προσφυγιά.

Ο ιστορικός συγγραφέας Κωνσταντίνος Νίγδελης, περιέγραψε στους παριστάμενους όλα τα μοναδικά ντοκουμέντα που αποτυπώνονται σε εικόνες, από στιγμιότυπα, έντονα και ζωντανά και οι οποίες απλώνονται σε όλο τον χώρο του φουαγιέ, «αγκαλιάζοντας» τον επισκέπτη στις στιγμές της μυρωδιάς, του καπνού, της καταστροφής, του πολέμου.

ekthesi09.jpg
ekthesi01.jpg
ekthesi08.jpg
ekthesi04.jpg
ekthesi05.jpg

Παρίσταντο οι Βουλευτές Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας, ο Δήμαρχος του Δήμου Πέλλας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και της εκπαίδευσης και κόσμος που επέδειξε ενδιαφέρον για μία τόσο ωραία και οργανωμένη παρουσίαση των τραγικών γεγονότων της μαύρης εκείνης εποχής.

ekthesi011.jpg
ekthesi010.jpg
ekthesi06.jpg

Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό από τις 6 έως τις 8 το βράδυ.

Σε άλλη ανάρτηση μας επί του θέματος, δείτε μοναδικές σπάνιες φωτογραφίες, που βρίσκονται στην Έκθεση. 










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ