close search results icon

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας: Επιστρέψαμε στην κανονικότητα κ. Μητσοτάκη

"Το 41% φεύγει, η ακρίβεια μένει", τονίζει το τοπικό όργανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Κοινοβουλίου. 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας: Επιστρέψαμε στην κανονικότητα κ. Μητσοτάκη

Το 4Ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τελείωσε χωρίς να «τελειώσει» η Αριστερά όπως ήθελαν πολλοί και παρά τις όποιες ισορροπίες όπως σε όλα τα μεγάλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει δυνατός με προτάσεις για την κοινωνία μέσα στην κοινωνία. Η παρουσία του Προέδρου μας Στέφανου Κασσελάκη καθημερινά δίπλα στους αγώνες κάθε κοινωνικής τάξης το βεβαιώνει. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εδώ.Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα και το εφιαλτικό μέλλον που σχεδιάζει για τους πολλούς το καθεστώς Μητσοτάκη, μία μπορεί και πρέπει να είναι η απάντηση: Προοδευτική, πολυμέτωπη και παλλαϊκή αντεπίθεση.Επιστρέφοντας στην «κανονικότητα» του κυρίου Μητσοτάκη όλα οδηγούνται συστηματικά στην καταστροφή.

Διάλυση Δημόσιας Υγείας

Υπό την προστατευτική σκιά των συστημικών ΜΜΕ και των κυκλωμάτων που είναι έτοιμα να εισβάλλουν στο ΕΣΥ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλύει τη δημόσια Υγεία. Ο Άδωνις εξαγγέλλει με θριαμβευτικούς τόνους τα απογευματινά χειρουργεία, που θα πληρώνουν από την τσέπη τους οι πληβείοι. Τα φάρμακα υποτάσσονται στο νόμο του Μητσοτάκη -αν πληρώσεις θα γλιτώσεις. Και η Ελλάδα γυρίζει σαράντα χρόνια πίσω, σε καταστάσεις στις οποίες ισχύει ένας κανόνας: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω...

Το 41% φεύγει, η Ακρίβεια μένει

akrivia.png


Το 41% του Μητσοτάκη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν αντέχει, αλλά σίγουρα αντέχει η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια. Στα supermarkets και τις λαϊκές αγορές η Ελλάδα αναστενάζει και το μόνο που διατίθεται δωρεάν είναι τα ψέματα της κυβέρνησης για εισαγόμενη ακρίβεια και οι κάλπικες υποσχέσεις ότι όλα θα βελτιωθούν αν ο καταναλωτής διαλέγει πιο προσεκτικά. Στην πραγματικότητα αυτό που συντελείται μπροστά στα μάτια μας είναι ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου. Από τα πολλά «κορόιδα» σε λίγες τσέπες. Καιρός να ξυπνήσουν οι πολλοί πριν η εξαθλίωση και η ανομία γίνουν κανονικότητα.

***Σε μια δεύτερη ανακοίνωση, με φόντο την προσεχή απεργιακή κινητοποίηση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας αναφέρει τα εξής:

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη συμμετέχουμε στην απεργία που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, Εργατικά κέντρα και Σωματεία και ενώνουμε τη φωνή μας με τα συνδικάτα. Εργαζόμενοι-ες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , άνεργοι-ες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες δίνουμε βροντερό παρών στις κινητοποιήσεις και απαιτούμε να μπει ένα τέλος στις πολιτικές που φτωχοποιούν τον κόσμο της εργασίας και τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία

Διαδηλώνουμε όλοι και όλες μαζί και βάζουμε τέλος:

• στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη συρρίκνωση των συλλογικών συμβάσεων, στα ωράρια λάστιχο, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις ανεξέλεγκτες απολύσεις.

• στην ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία και την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών.

• στην απαξίωση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία και την ακραία ενταντικοποίηση της εργασίας που οδηγούν σε συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα.

Βάζουμε τέλος:

• στη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από τα καθηλωμένα εισοδήματα και την ανεξέλεγκτη ακρίβεια.

• στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, στο ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.

• στην κυβερνητική ανοχή στην αισχροκέρδεια των εταιρειών ενέργειας και του πλουτισμού των λίγων σε βάρος των κοινωνίας.

• στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Υψώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε:

• Κατώτατο μισθό 900 ευρώ, τιμαριθμική αναπροσαρμογή μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συλλογικές συμβάσεις παντού.

• Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και συνεχείς ελέγχους για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

• Μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια.

• Στήριξη ανέργων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

• Διαφάνεια , δημοκρατία και δικαιοσύνη παντού.

• Την κατοχύρωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, στο πλάι των φοιτητών και των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται.

• Την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και την προοπτική της αγροτικής παραγωγής, στο πλάι των αγροτών που αγωνίζονται

• Την απόδοση δικαιοσύνης για το έγκλημα στα Τέμπη.

Την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, όλοι και όλες μαζί αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπή ζωή και εργασία. Για δημοκρατία και δικαιοσύνη. Για να μπει επιτέλους τέλος στην πιο ακραία αντικοινωνική και αντεργατική πολιτική που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση.

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ