close search results icon

Το ευτυχισμένο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Γυμνασίου Σκύδρας!

Το ευτυχισμένο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Γυμνασίου Σκύδρας!

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Γυμνασίου Σκύδρας είναι ευτυχισμένο, ίσως από τα πιο ευτυχισμένα που υπάρχουν φέτος.Το στόλισαν μαθητικά χέρια από τη Σκύδρα και την Κύπρο και το πρωτοτραγούδησαν τα καλλίφωνα στόματα αυτών των παιδιών. Δίπλα του στάθηκε το ανθοστόλιστο ντυμένο με λαμπάκια Μισοφέγγαρο -δώρο του κου Γιώτη Κατσικάτη- που μάταια προσπαθούσε να το ανταγωνιστεί στην λάμψη του.Ακόμη πιο δίπλα τον συντρόφευσε η Συλλογή από Χριστουγεννιάτικες χειροποίητες Κάρτες της κας Ραπτίδου. Γέμισε ο τόπος από ευχές στα γερμανικά! Στη συνέχεια οι μαθητικές παρέες μοιράστηκαν μαζί του τα μυστικά τους, καθώς περνούσαν τα σχολικά διαλείμματα δίπλα του. Και τι δεν έμαθε για τα όνειρα και τα κουτσομπολιά του Σχολείου. Αυτό όμως "τάφος", δεν μαρτύρησε τίποτε σε κανέναν.

Μετά ήρθε να το συντροφεύσει ο δανεικός Άι Βασίλης από το "στο καινούργιο". Και δώστου φωτογραφίες, και δώστου γέλια και χαρές. Ακόλουθα, την Προπαραμονή των Χριστουγέννων στήθηκε γιορταστικός μπουφέ με χριστουγεννιάτικα γλυκά και συνταγές από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Αγγλία. Στο πλάι λειτούργησε ένα μικρό baazar με στολίδια.

Ακούστηκαν πολλά εκείνη τη μέρα: Χριστουγεννιάτικες μουσικές του Κόσμου -από τη χορωδία, αλλά και όλους τους μαθητές του Σχολείου μας κάτω από τη διεύθυνση του κου Παπαχρήστου και τη βοήθεια των κων Μητρία και Μπίκου-, ομιλίες και συζητήσεις για τη σημασία των Χριστουγέννων ανάμεσα στη Διεύθυνση του Σχολείου μας και τους μαθητές. Από τις τάξεις έφθανε ο ήχος από τις γιορτές που προγραμματίστηκαν από την κα Κουτόβα, την κα Τσογκίδου και την κα Αλεξία Θεοδωρίδου.

Μόλις έφυγαν τα παιδιά η γιορτή συνεχίστηκε. Κοκτέιλ πάρτυ το ονόμασαν κάποιοι. Όπως και νάχει εδέσματα, μουσική και ποτό "φούντωσαν" το κέφι μεταξύ των εκπαιδευτικών.

Αργά το μεσημέρι η ησυχία γέμισε τους διαδρόμους και τις αίθουσες, όμως ...γέμισε και το Δέντρο μας από αγάπη και χαρά, όπως και οι ψυχές των μελών της Σχολικής μας Οικογένειας.

Και του χρόνου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ