Διέγραψαν τον Σηφάκη από τον Σύλλογο "Αλησμόνητες Πατρίδες Αλμωπίας"-και φυσικά... εθνικιστές βλέπει από πίσω ο βουλευτής! | PellaNews

Διέγραψαν τον Σηφάκη από τον Σύλλογο "Αλησμόνητες Πατρίδες Αλμωπίας"-και φυσικά... εθνικιστές βλέπει από πίσω ο βουλευτής!

Δεν είναι μόνον οι διαμαρτυρίες, δεν είναι μόνον οι αποδοκιμασίες, έχουμε πλέον και διαγραφές. Όπως αυτή του βουλευτή Πέλλας, Γιάννη Σηφάκη που ο σύλλογος της Αριδαίας "Αλησμόνητες Πατρίδες Αλμωπίας", μετά από συνεδρίαση, στις 29 Ιανουαρίου αποφάσισε ότι ο βουλευτής, από την στιγμή που ψήφισε την Συμφωνία των Πρεσπών, είναι ανεπιθύμητος και διαγράφεται και από μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 6 του καταστατικού του συλλόγου, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του Aridaia news. Ανεπιθύμητη, επίσης, κήρυξαν και την βουλευτή Θεοδώρα Τζάκρη. 

Ο βουλευτής, πάντως, με δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα φάνηκε να εκλήσσεται από την απόφαση μιας και απ ' ότι φαίνεται, ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει, πως η πλειοψηφία των ελλήνων δεν έχει καταλάβει την ιστορικής σημασίας συμφωνία που υπέγραψε. Είναι τόσο σίγουρος για την απόφαση του, που πίσω από την διαγραφή του, βλέπει, τι άλλο, πατριδοκαπηλία και εθνικιστές. Κουραστική, μάλιστα, πατριδοκαπηλία, όπως αναφέρει, διότι αυτός ο γκουρού της ελληνικής βουλής ήρθε για να μας ανοίξει τον δρόμο με την "Βόρειο Μακεδονία" μιας και δεν το κατάφεραν οι "άχρηστοι' προηγούμενοι. Και επειδή η ειρωνία είναι προνόμιο του, σημειώνει, ότι είναι τιμή του η διαγραφή του και θα την βάλει και στο βιογραφικό του. Αν και βιογραφικό έλληνα βουλευτή με περήφανο ΝΑΙ στην συμφωνία των Πρεσπών νομίζουμε ότι ούτε το καλύτερο golden boy στις εταιρείες του Σόρος δεν έχει. 

Πάντως, έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κάποιος την απάντηση του και να δει την σιγουριά του, την επιμονή του, την αφοσίωση του για το αλάνθαστο της πράξης του μη αφήνοντας έστω ένα περιθώριο ότι και ο λαός μπορεί να έχει δίκιο. Είναι τόσο τυφλωμένος και πωρωμένος που αν και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου όπως λέει, ξαφνικά, τους κατηγορεί ότι σπέρνουν διχασμό, προάγουν μίσος αντί του πολιτισμού. 

Είδες πως είναι κ. βουλευτά όταν αποφασίζουν χωρίς να σε ρωτάνε... ξύδι!!!!

 

Παρακάτω το δελτίο τύπου του βουλευτή:

"Γιάννης Σηφάκης: Μόνο ντροπή νοιώθω για την κατάντια συλλόγων που αντί να ενώνουν τους πολίτες σπέρνουν διχασμό και προάγουν το μίσος αντί του πολιτισμού.
Η κουραστική πατριδοκαπηλία κάποιων προέδρων συλλόγων καταστρέφει τους ίδιους τους συλλόγους μετατρέποντας τους σε κομματικά υποχείρια με στόχο την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πέραν από τους καταστατικούς σκοπούς τους. 
Την  διαγραφή μου από ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Αλησμόνητες Πατρίδες θα την κρατήσω στο βιογραφικό μου σαν τιμή καθόσον εκπορεύεται από πατριδοκάπηλους και εθνικιστές, που το μόνο που ξέρουν είναι να διχάζουν και όχι  να ενώνουν και σαφέστατα δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τον Μικρασιατικό πολιτισμό που μεγαλούργησε στις χαμένες πατρίδες με τελείως άλλο αξιακό φορτίο και ιδανικά. Ούτε την ιστορική αλήθεια ότι οι πρόγονοι τους ξεριζώθηκαν εξαιτίας των εθνικισμών δεν μπορούν να κατανοήσουν. 
Ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλία ηττήθηκαν και από τις δυό πλευρές των συνόρων. Ας το χωνέψουν αυτό αυτοί που εκπροσωπούν αυτές τις έννοιες στην χώρα μας. 
Κατοχυρώσαμε την Μακεδονία μας εφαρμόζοντας την Εθνική γραμμή όλων των Κομμάτων 20 ετών με ακόμη καλύτερο τρόπο από ότι μπορούσαν να φανταστούν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα.
Πήραμε πίσω την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας, αλλάξαμε το όνομα των γειτόνων και οι οποίοι θα αναγνωρίζονται πλέον με  το νέο τους όνομα από 140 χώρες του κόσμου, αλλάξαμε τα σύμβολα τους, διαφοροποιήσαμε την ιθαγένεια τους ( φυσικά χωρίς αυτό να προδικάζει ή καθορίζει εθνότητα), διευκρινίσαμε ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική διάλεκτος.
Σε όποια περίπτωση κανένας δεν δικαιούται να διχάζει τους Έλληνες. Κανένας δεν είναι πιο Έλληνας και πιο Μακεδόνας από τον άλλον. 
Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που διχάσουν, που σπέρνουν το μίσος στους πολίτες ερεθίζουν τα αντανακλαστικά του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης και θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκουν.  
Καλώ τους νηφάλιους, δημοκρατικούς πολίτες να απομονώσουν τους κήρυκες του μίσους και του διχασμού, να απομονώσουν τις εξαλλοσύνες και να ενισχύσουν την φιλία, την συνεργασία, την ενότητα, τον σεβασμό , τις πολιτιστικές αξίες  μέσα στην πλούσια πολυπολιτισμικότητα που αποτελεί μεγάλο πλούτο της περιοχής μας".