Βράβευση μαθητών: Τα Γιαννιτσά έχουν ταλέντο, ικανότητες και μεγάλες δυνατότητες | PellaNews

Βράβευση μαθητών: Τα Γιαννιτσά έχουν ταλέντο, ικανότητες και μεγάλες δυνατότητες

Εάν υπήρχαν Βουλευτές στην συγκεκριμένη εκδήλωση σίγουρα θα έπρεπε να κοκκινίσουν, τόσο για την Παιδεία που δεν αξιολογείται και δεν δίδεται το απαραίτητο ειδικό βάρος που πρέπει, όσο και για ότι έχουν ψηφίσει μέχρι σήμερα στις μνημονιακές μαύρες μέρες που έφεραν τη χώρα, δηλαδή τα παιδιά, τους νέους, μπροστά σε ένα αβέβαιο και σίγουρα όχι αισιόδοξο παρόν και μέλλον. Αλλά, ευτυχώς, δεν ήταν.

Ο λόγος για την εκδήλωση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με την 4η κατά σειρά χρονιάς βράβευση μαθητών και μαθητριών οι οποίοι διακρίθηκαν σε πανελλήνιους και διεθνείς σχολικούς αγώνες και διαγωνισμούς. Η οποίες βραβεύσεις έδειξαν ή μάλλον απέδειξαν οτι υπάρχουν μεγάλες ικανότητες, ταλέντο και με όπλα αυτα δυνατότητες να κάνουμε βήματα μπροστά και να αναδείξουμε πολλούς τομείς και του τόπου αλλά και της χώρας. Μαζί και οι καθηγητές, που αν είναι σαν τον διοργανωτή της όλης ροής της εκδήλωσης, εκπαιδευτικό Γιώργο Γρηγοριάδη, τότε και το σύστημα παιδείας πρέπει να είναι περήφανο, παρά τις πολλές ατέλειες που ενέχει στην εκπαίδευση. Τέτοιοι εκπαιδευτικοί δημιουργικού χαρακτήρα μόνο καλό κάνουν στην παιδεία και τους μαθητές. Μαζί με την υπεύθυνη αθλητισμού του Δήμου Πέλλας Δώρα Συλλέκτη τα πήγαν εξαιρετικά, σε μια εκδήλωση που από την αρχή, από το 1ο λεπτό κυριολεκτικά, έως το τελευταίο, κράτησε το ενδιαφέρον των παριστάμενων μαθητών, γονιών και φυσικά και των επισήμων. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα εκπληκτικό βίντεο, με έναν μαθητή, τον Τάκη, που διήνυσε όλη την πόλη, έφτασε μέχρι τον Λουδία και ξαναγύρισε, ώσπου μετά από δεκάδες χιλιόμετρα και με μία τσάντα στο χέρι, κατέληξε στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών...ζωντανά, αφού εκείνη τη στιγμή το βίντεο σταμάτησε και έγινε ένα όμορφο κινηματογραφικοθεατρικό παιχνίδι με την εικόνα και τη ζωντανή παρουσία! 

Αμέσως μετά την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πέλλας Θωμάς Μπαχαράκης. Παρόντες Αντιδήμαρχοι (Επιτροπάκης, Στεργιούλας Φωκκάς), η Πρόεδρος της Δ.Ε. Γιαννιτσων Στ. Γκαδάκη, εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων κ.α. 

Ακολούθησε η βράβευση μαθητών και μαθητριών, που είτε είχαν επιτυχίες σε αθλητικές σχολικές διοργανώσεις (και όχι μόνο), είτε συμμετείχαν σε άλλες δράσεις( Βουλή των Ελλήνων, Ευρωκοινοβούλιο, ποίηση, τραγούδι, λογοτεχνία, διαγωνισμούς σε μαθήματα όπως μαθηματικά, φυσικά κ.α.).  

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος