10 χρόνια κλείνει το Αρχαιολογικό Μουσείο-Στην Πέλλα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη | PellaNews

10 χρόνια κλείνει το Αρχαιολογικό Μουσείο-Στην Πέλλα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Ο Αρχαιολογικός χώρος της Πέλλας είναι ένα μοναδικό σημείο για την παγκόσμια ιστορία και όχι μόνο για την Ελληνική. Η «Πέλλαία χώρα» δεσπόζει δεκαετίες τώρα, δείχνοντας τον δρόμο της ιστορίας της περιοχής, της ιστορίας της αρχαίας Πέλλας, την ιστορίας του ξεκινήματος της ζωής και της πορείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στα εδάφη αυτά γεννήθηκε, στα εδάφη αυτά πήρε τις γνώσεις του από τον δάσκαλο του, τον μεγάλο Αριστοτέλη.

Τι χρειαζόταν η περιοχή; Φυσικά ένα Μουσείο, το οποίο έγινε πραγματικότητα ανοίγοντας τις πύλες του το 2009. Έτσι, φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του. Όπως αναφέρεται στην επίσημη σοσιαλμιντιακή σελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου «από την ίδρυσή του υπηρετεί αδιάλειπτα και πολύπλευρα τον πολιτισμό αναδεικνύοντας την ιστορία μας, προωθώντας την έρευνα και την καινοτομία, συνομιλώντας με την κοινωνία, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση στη νέα γενιά». 
 

Με αφορμή τη συμπλήρωση της δεκάχρονης πορείας του η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και ο Σύνδεσμος Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός των 10 χρόνων λειτουργίας του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30, στο αίθριο του Μουσείου.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη.

*Στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση για το κοινό στο Μουσείο από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας.

Παύλος Νεκτάριος Παπαδόπουλος