close search results icon

Κόρινθος: Στη φυλακή δυο από τους πέντε μαθητές για την απόπειρα ομαδικού βιασμού 14χρονης στο σχολείο

Κόρινθος: Στη φυλακή δυο από τους πέντε μαθητές για την απόπειρα ομαδικού βιασμού 14χρονης στο σχολείο

Aνακρίτρια και εισαγγελέας Κορίνθου αποφάσισαν, με σύμφωνη γνώμη τους, την προφυλάκιση δυο εκ των πέντε μαθητών ηλικίας 13 έως 15 ετών που κατηγορούνται για την απόπειρα ομαδικού βιασμού μιας 14χρονης μαθήτριας σε Γυμνάσιο – Λύκειο της Κορίνθου.

Οι υπόλοιποι τρεις μαθητές έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, θα αφορούν την εμφάνιση τους σε Αστυνομικό Τμήμα και ίσως αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

Από την πλευρά των συνηγόρων των πέντε κατηγορουμένων μαθητών που ακολουθούν κοινή γραμμή υπεράσπισης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υποστηρίζεται ότι δεν έχουν τελεστεί οι πράξεις που τους αποδίδονται, οι μαθητές απλώς έπαιζαν με τη δεκατετράχρονη και δεν προχώρησαν σε κάτι άλλο.

Τον εφιάλτη της σεξουαλικής παρενόχλησης έζησε στα χέρια πέντε συμμαθητών της μία 14χρονη μαθήτρια σε γυμνάσιο της Κορίνθου. Την ακινητοποίησαν με τη βία την ώρα του διαλείμματος και στη συνέχεια άρχισαν να τη θωπεύουν, προσπαθώντας να της βγάλουν τα ρούχα. Το κορίτσι κατάφερε να δραπετεύσει από τα χέρια τους και να ενημερώσει τους γονείς της και τη διεύθυνση του σχολείου. Σε βάρος των πέντε ανήλικων δραστών, που συνελήφθησαν από την Αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού.

«Κάτσε λίγο, κάτι θέλω να σου πω», είπε στη 14χρονη ένας από τους συμμαθητές της, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης. Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Κορίνθου βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο προαύλιο και είχε μόλις χτυπήσει το κουδούνι για το τέλος του διαλείμματος. Το κορίτσι, που δεν είχε υποψιαστεί τι θα συνέβαινε, ακολούθησε τον συμμαθητή της, όταν ξαφνικά δέχτηκε επίθεση από άλλα τέσσερα αγόρια.

Μάλιστα, όπως περιέγραψε στις Αρχές, ο ένας από αυτούς της έκανε ακόμα και κεφαλοκλείδωμα, για να την ακινητοποιήσει. Οι ανήλικοι άρχισαν να τη θωπεύουν, ενώ επιχείρησαν να της κατεβάσουν το παντελόνι. Η 14χρονη κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των αγοριών. Αμέσως περιέγραψε στους γονείς της σε κατάσταση σοκ τι εκτυλίχθηκε και η μητέρα της προχώρησε σε καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου. Λόγω της σοβαρότητας του καταγγελλόμενου περιστατικού, η 14χρονη μετέβη στην Αθήνα, όπου, αφού έδωσε κατάθεση σε παιδοψυχολόγους, εξετάστηκε και από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε μώλωπες στα χέρια της από την προσπάθεια των μαθητών να την ακινητοποιήσουν.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ