close search results icon

Παπαδοπούλου σε Ιγνατιάδου: "έχετε καταδικάσει την πόλη της Σκύδρας να μην μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο έργο!"

Παπαδοπούλου σε Ιγνατιάδου: "έχετε καταδικάσει την πόλη της Σκύδρας να μην μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο έργο!"

Γιατί το είπε αυτό η επικεφαλής της αντιπολίτευσης;

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας της 31ης Ιανουαρίου ξεκίνησε με συζήτηση για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και στη συνέχεια με την ψήφιση της χωροταξίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Στα δύο αυτά θέματα η κα Παπαδοπούλου Μαρία θέλησε να επαναφέρει το θέμα της ΓΕΣΠΟΒ στη δημόσια σφαίρα. Ήταν άραγε εκτός θέματος όπως την κατηγόρησαν; Ας προσπαθήσουμε να μπούμε στο σκεπτικό της και ίσως τελικά να μην είναι και πολύ εκτός θέματος.

Στη συζήτηση λοιπόν για τους αγρότες, όπως είναι γνωστό σύσσωμο το ΔΣ στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους με την επικεφαλή της αντιπολίτευσης να προτείνει στη Δήμαρχο να τρέξει τα θέματα των δύο κτηρίων της υπό εκκαθάρισης Γεωργικής Ένωσης, στην Καλή και στο Μαυροβούνι, που ως γνωστόν έχουν επιστραφεί στο ΥπΑΑΤ. Πρότεινε, λοιπόν, να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να τα αποκτήσει ο Δήμος και στη συνέχεια να τα αποδώσει στον αγροτικό κόσμο.

Στο θέμα της χωροταξίας του ΔΣ, που ουσιαστικά ήρθε εξαιτίας του «λατρεμένου» της Δημάρχου κου Πορτοκαλίδη (χαρακτηρισμός της Παπαδοπούλου) ώστε να μην καθίσει δίπλα τους στο προεδρείο, η επικεφαλής της Αλλαγής Σκυτάλης ξαναπρότεινε στο σώμα να κινηθεί για το κτήριο της ΓΕΣΠΟΒ απέναντι από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας, που επίσης έχει επιστρέψει στο ΥπΑΑΤ και να το αποκτήσει ώστε να τρέξει διαδικασίες για να γίνει το νέο Διοικητήριο (υπάρχει σχετική απόφαση). Γνωστά και πάλι θέματα τα οποία έχουμε αναλύσει πολλές φορές.

Η κα Παπαδοπούλου, λοιπόν, με την πρωτοβουλία του προέδρου να «καθίσει» όλους τους συμβούλους στα κάτω έδρανα της αίθουσας ίσως να σκέφτηκε ότι αυτή η αίθουσα του ΔΣ είναι μικρή και άβολη. Ζητώντας, επίσης, γραφεία για την αντιπολίτευση, όπως ορίζει ο κανονισμός, αλλά μάλλον ξέρει ότι δεν θα πάρει ποτέ μιας και ποτέ απ’ όσο ξέρουμε δεν προσφέρθηκαν λόγω περιορισμένου χώρου, θεωρούμε ότι ανέδειξε αυτό που κανένας δεν αμφισβητεί, ότι δηλαδή η διοίκηση του Δήμου χρειάζεται κτήρια. Χρειάζεται, επίσης, αίθουσες για τους συλλόγους, χρειάζεται για την πολεοδομία, χρειάζεται μεγαλύτερη αίθουσα ΔΣ και πολλά άλλα. Και φυσικά χρειάζεται ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού. Τόσοι και τόσοι έχουν μιλήσει για τη σημασία μια σύγχρονης αίθουσας στο κέντρο του Ν. Πέλλας που σίγουρα θα προσέλκυε το ενδιαφέρον για τη διεξαγωγή μιας σειράς εκδηλώσεων, συνεδρίων και συναντήσεων. Να όμως που η κατάληξη ήταν ο χαρακτηρισμός… άσχετη. Η ίδια, όμως, η Δήμαρχος, που γνωρίζει...γιατί μέσα σε διάστημα λίγων μηνών μιλάει με μισόλογα και φαίνεται ανακόλουθη και τελικώς αποκαλύπτει ότι το Πνευματικό Κέντρο δεν θα μπει ποτέ τελικά σε πρόγραμμα ενώ αυτή ήταν που κατέθεσε φάκελο για την ένταξη του το 2018 σε πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας»; Και έλεγε τότε ο κ. Καραγιάννης ότι υπάρχει πρόβλημα. Κι απαντούσε η Δημοτική Αρχή ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη και δεν υπάρχουν λεφτά για άλλη μελέτη για άλλο κτήριο ενώ η υπόθεση ήταν εξαρχής χαμένη. Και το καλοκαίρι τόνιζε η Δήμαρχος στην κα Παπαδοπούλου Μάγδα ότι κι αυτή δεν ήξερε τι έλεγε για το Πνευματικό Κέντρο κι ότι το παραπάνω πρόγραμμα έκλεισε λόγω έλλειψης χρημάτων, ενώ δεν ήταν έτσι (δείτε εδώ)

Οι δηλώσεις της Δημάρχου για το Πνευματικό Κέντρο, σε διάστημα λίγων μηνών αποκαλύπτουν την πραγματικότητα που είχε χωθεί κάτω από το χαλί, για μια υπόθεση που ήρθε στο φως λόγω των ερωτημάτων της αντιπολίτευσης που ουσιαστικά εξέφραζαν την απαίτηση των δημοτών για ένα σύγχρονο Πνευματικό Κέντρο σ’ αυτόν τον τόπο κι εν κατακλείδι υπενθυμίζεται η ανάγκη για νέα κτήρια, νέες μελέτες. Πόσο άσχετες άραγε μπορούν να χαρακτηριστούν αυτές οι πρωτοβουλίες της κας Παπαδοπούλου που... την ακούν δύο τρεις συνδημότες της, όπως τονίζει συνεχώς η αγαπημένη των Σκυδραίων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ